Wandelen in Eindhoven & omgeving

De mooiste wandelroutes om te wandelen in Eindhoven en omgeving

Trek uw wandelschoenen aan en ga wandelen in regio Eindhoven. Stippel uw eigen route uit of kies een van onderstaande mooie wandelroutes in Eindhoven.

Stippel uw eigen route uit 

In Eindhoven kunt u alle kanten op; maak een mooie wandeling door de stad, ga het bos in of de heide op.  kun je heel gevarieerd wandelen. Een netwerk van wandelknooppunten in en rondom Eindhoven, maakt het uitstippelen van een eigen route heel makkelijk. Ieder knooppunt van wandelpaden heeft een nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen, creëert u uw eigen wandelroute! Zo kunt u makkelijk wandelen in en rondom Eindhoven, terwijl u geniet van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Ga voorbereid op pad en maak uw eigen looproutes in Eindhoven hier.

Ga wandelen in het Wasven in Eindhoven

Zin om een frisse neus te halen en te gaan wandelen in de buurt van Eindhoven? Overweeg dan het Wasven! Het Wasven is een stukje puur natuur in Eindhoven en de perfecte keuze als u lekker wilt wandelen in de natuur van Eindhoven!

In de gasterij die op het groendomein liggen verschillende wandeltochten op en rondom het Wasven in Eindhoven voor u klaar. De wandelingen variëren van 3 tot 16 km en hebben verschillende thema’s. De wandelingen starten en eindigen bij de gasterij, waar u kunt genieten van een kop vers gebrande koffie met een ambachtelijke lekkernij. De perfecte locatie dus om te wandelen in omgeving Eindhoven! Nu al enorm benieuwd? Bekijk de wandelingen hier

Ga wandelen op de heide in Eindhoven

Een van de mooiste wandelroutes in Eindhoven voert u over de Stratumse heide. De heide is nog relatief jong, aangezien deze pas sinds de jaren 30 is bebost. Wandelend over deze heide in Eindhoven doorkruist u een afwisseling van bos en hei, hoog en laag, droog en nat. Hierdoor leven er ook veel verschillende soorten amfibieën. Klik hier voor een mooie tocht en ga wandelen over de heide in en rondom Eindhoven.  

Ga chique wandelen in Eindhoven

Tijdens deze prachtige wandeling in Eindhoven wandelt u langs de Dommel en de riante villawijk waar de bevoorrechte Eindhovenaren wonen. Deze wijk komt tot bloei in de prachtige parken en fraaie plantsoenen. Geniet van de prachtige omgeving en wandel 10 km  door de mooiste verborgen plekken in Eindhoven. Klik hier voor meer informatie over deze route.

wandelroutes eindhoven - hotel marienhage