Fietsen in Eindhoven

DE MOOISTE FIETSROUTES EN FIETSTOCHEN IN EINDHOVEN EN OMGEVING

Eindhoven en omgeving lenen zich uitstekend voor een heerlijke fietstocht. De fietspaden in Eindhoven zijn goed onderhouden en voeren door prachtige landschappen. Wij zetten de mooiste fietsroutes voor u op een rijtje. Ontdek de mooiste fietsroutes in Eindhoven en spring op uw racefiets, elektrisch fiets of traditionele fiets en bewonder de omgeving.

ANWB-fietsroutes in Eindhoven en omgeving

Dankzij het grote fietsnetwerk aan knooppunten in Eindhoven hoeft u geen kaart mee te nemen op de fiets. De fietsroute voert u letterlijk van knooppunt naar knooppunt in Eindhoven en omgeving. Bij elk knooppunt bekijkt u de kaart om het volgende stuk van uw fietsroute te plannen. Het enige dat u hoeft te onthouden is het nummer van het volgende knooppunt, het fietsroute netwerk wijst u de weg. Hier leest u meer informatie.

Starry, Starry Night

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh. De Van Gogh fietsroute heeft een totale lengte van 435 kilometer, verdeeld over tien fietsroutes. De routes zijn met elkaar verbonden door Van Gogh-verbindingsroutes. Ondertussen kijkt u uw ogen uit in het prachtige Brabantse landschap en fietst u langs plekken met een bijzondere betekenis voor Van Gogh.

Tussen Eindhoven en Nuenen ligt het wereldberoemde Van Gogh-Roosegaarde fietspad (tussen fietsknooppunt 99-35). Het 600 meter lange fietspad bestaat uit duizenden lichtgevende steentjes en geïnspireerd op zijn beroemde schilderij ‘Starry Night’. Een unieke beleving!

Rondje Eindhoven

Rondje Eindhoven, een fietsroute van het VVV,  is bewegwijzerd met zeshoekige, groene bordjes, met daarop in het wit de naam van de fietsroute. U hoeft deze bordjes maar te volgen en u komt vanzelf op de mooiste plekjes in de buurt van Eindhoven. Er zijn verschillende afstanden te fietsen, variërend van 20 tot zo’n 75 kilometer. De routes doorkruisen het centrum, dynamische districten en uitgestrekte natuurgebieden. Een deel van de fietsroute voert u langs de Dommel in Eindhoven. Stap op de fiets en geniet van de prachtige omgeving! 

Philips Route

Eindhoven en Philips zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens deze fietsroute fietst u onder andere langs de fabriek waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Inmiddels is hier een museum gevestigd, wat daarmee meteen een mok doorkruist u oude fabrieksterreinen, die inmiddels zijn uitgegroeid tot creatieve vrijplaatsen.

Tip: Maak een tussenstop bij de Philips Fruittuin!

Liberation fietsroute Son & Breugel

Fiets naar het verleden met deze prachtige fietsroute in de regio Eindhoven en Son. Start de Liberation fietsroute bij Museumpark ‘Bevrijdende Vleugels’ in Best. Van daaruit maakt u een mooie rondtocht van zo’n 26 kilometer door de omgeving van Son en Breugel.

Fietsroute Eindhoven – Oirschot

Laat de drukte van Eindhoven achter u en ontdek de adembenemende omgeving. Deze fietstocht voert u door de mooie natuur in en rondom Eindhoven. Let op! Tijdens deze route passeert u de Oirschotse Heide, welke regelmatig gebruikt wordt als militair oefenterrein. De heide is daardoor niet altijd vrij toegankelijk. 

Snelfietsroutes

Langs een deel van de provinciale wegen in Noord Brabant zijn, of worden, (snel)fietsroutes aangelegd. 

Met deze fietsroute ben je in 20 minuten van Eindhoven naar Valkenswaard gefietst. Momenteel wordt er gewerkt aan een fietsroute tussen Eindhoven en Den Bosch. Naar verwachting is deze op zijn vroegst in 2023 klaar. De snelfietsroute tussen Eindhoven en Tilburg is uiterlijk klaar in 2025.

fietsen in eindhoven blog - hotel marienhage