Bezienswaardigheden in Eindhoven

Top 8 bezienswaardigheden in Eindhoven

De binnenstad van het hippe Eindhoven zit vol parels die wachten om ontdekt te worden. Ondanks het moderne, industriële karakter bezit Eindhoven zo’n 140 rijksmonumenten die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Lees snel verder en ontdek onze top 8 bezienswaardigheden in en rondom Eindhoven.

  1. Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum werd in 1936 geopend. Het Van Abbemuseum is vernoemd naar zijn oprichter, kunstverzamelaar Henri van Abbe. Van Abbe was een liefhebber van moderne kunst en wilde Eindhoven daar van mee laten genieten. De collectie van het museum herbergt anno 2010 ruim 2700 kunstwerken, waarvan ongeveer 1000 werken op papier, 700 schilderijen en 1000 sculpturen, installaties en videowerken.

Van Abbemuseum – Museum voor hedendaagse kunst – Eindhoven

  1. Philips Museum

Midden in Eindhoven staat de oude fabriek waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Inmiddels is hier het Philips Museum gevestigd. Hier wordt het verhaal verteld van ruim 130 jaar innovatie en ondernemerschap in Eindhoven.

Heden, verleden en toekomst komen op eigentijdse en authentieke wijze samen in deze oude fabriek. 

Philips Museum | Philips

  1. DAF museum

Een echte autoliefhebber? Bezoek dan het DAF museum. In 1928 begon Hub van Doorne een kleine constructiewerkplaats in Eindhoven. In de jaren die volgden is DAF uitgegroeid tot een toonaangevende, wereldwijde truckfabrikant die zich richt op innovatie, kwaliteit en efficiënt transport. 

Duik in de geschiedenis van DAF en bewonder sportwagen en prototypes, zoals de ‘Koninklijke strandauto.’ Een deel van het museum is gereserveerd voor de grote collectie vrachtwagens. Hier staan de trucks van toen: vrachtauto’s, autobussen en speciale voertuigen zoals legertrucks, brandweerwagens, een betonmixer en een takelwagen. Er zijn ook een aantal race- en rallytrucks te zien.

Welkom bij de DAF Museum website – DAF Museum

  1. Sint-Catharinakerk

Tijdens een wandeling door de stad Eindhoven is de Sint-Catharinakerk niet te missen! De Catharinakerk is een rooms-katholieke kerk in de binnenstad van de Nederlandse stad Eindhoven, de heilige Catharina van Alexandrië. 

Tip: Op zaterdagmiddag worden er vaak concerten gegeven in deze prachtige monumentale kerk. 

  1. Evoluon

Het Evoluon is een bijzonder gebouw in Eindhoven in de vorm van een vliegende schotel, ontworpen door de architecten Louis Kalff en Leo de Bever. De vliegende schotel vorm van het gebouw maakte het tot een uniek architectonisch wonder wat verder nergens ter wereld is geëvenaard.

Het Evoluon is in 1966 gebouwd ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Philips. Inmiddels is het een inspirerende locatie voor bijeenkomsten en ontmoetingen.

  1. preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp in Eindhoven is een openluchtmuseum waar u het verleden van Eindhoven en Noord-Brabant beleeft door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet u bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen, die hun spannende verhalen, ambachten en vaardigheden graag met u delen.

Home | preHistorisch Dorp

  1. Blob 

De Blob is een futuristisch gebouw, midden in het oude centrum van Eindhoven. Het organische bouwwerk van glas en staal is ontworpen door de Italiaanse architect Massimiliano Fuksas. 

Blob staat voor Binary Large Object. In de computerwereld is dit een brei van data en in de architectuur een vreemdsoortig gebouw war allerlei grillige vormen kan aannemen. Het hypermoderne gebouw is de toegang tot een winkelcentrum genaamd de Admirant. Verder zit er in de Blob ook een lunchroom waar je kunt genieten van het uitzicht op het 18 septemberplein en aan de andere kant de Philips lichttoren.

  1. Strijp-S

Strijp-S was vroeger een stukje ‘verboden stad’, waar alleen de Philips-medewerkers wisten wat er gebeurde. Tegenwoordig mag iedereen genieten van dit stuk industrieel erfgoed. Oude fabriekspanden zijn omgetoverd tot fancy winkels, innovatieve eetgelegenheden en creatieve werkplekken. 

Strijp-S website

bezienswaardigheden eindhoven blog - hotel marienhage