Klooster Hotel Mariënhage – Een hemelse overnachting in Eindhoven

Welkom bij Hotel Mariënhage, een boutique kloosterhotel gelegen in het hart van Eindhoven, waar de rijke geschiedenis van het eeuwenoude Mariënhage klooster samensmelt met luxe en comfort van vandaag. Ontdek de betoverende ambiance van ons hotel, doordrenkt met de spirituele en culturele erfenis van dit historische monument.

De geschiedenis van Klooster Mariënhage

Het verhaal van Klooster Mariënhage begint in de 13e eeuw, toen het werd gesticht door de Augustijnenorde. Gelegen op de vruchtbare gronden van Eindhoven, bloeide het klooster al snel uit tot een centrum van spiritualiteit, onderwijs en kunst. Door de eeuwen heen onderging Mariënhage verschillende transformaties, maar zijn essentie als een plek van contemplatie en gemeenschap bleef onveranderd.

In de loop der tijd diende het klooster als toevluchtsoord voor pelgrims, een bron van kennis voor geleerden en een oase van rust voor degenen die op zoek waren naar spirituele verlichting. De majestueuze architectuur en serene tuinen weerspiegelen de eenvoud en nederigheid die de Augustijnenorde kenmerkten, terwijl de geest van devotie nog altijd voelbaar is in elke steen en elk hoekje van het terrein.

Vakantie arrangement in Brabant | Kloosterhotel Mariënhage
Last Minute Deal Eindhoven - Hotel Marienhage

Een hedendaags toevluchtsoord

Vandaag de dag dient het voormalige Mariënhage klooster als de thuisbasis van Hotel Mariënhage, een oase van luxe en comfort in het bruisende centrum van Eindhoven. Gasten worden verwelkomd in een betoverende omgeving waar de historische charme van het klooster harmonieus samengaat met moderne voorzieningen en gastvrijheid van wereldklasse.

Het DOMUSDELA-complex, waarin Hotel Mariënhage is gevestigd, biedt een unieke ervaring waar gasten kunnen genieten van luxe accommodaties, voortreffelijke culinaire hoogstandjes en een scala aan faciliteiten, allemaal binnen handbereik van de beste bezienswaardigheden die Eindhoven te bieden heeft.

Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een zakelijke bijeenkomst of een spirituele retraite, Hotel Mariënhage biedt de perfecte setting om te ontspannen, te verjongen en te genieten van de tijdloze schoonheid van Klooster Mariënhage.

Beleef de magie van het verleden en de pracht van het heden met een verblijf in Hotel Mariënhage – waar geschiedenis tot leven komt en herinneringen worden gemaakt.